Sestavine za 2 osebi:
-5 srednje velikih jajc
– 120 g masla
– pol žličke svinjske masti
– sol, poper
– nekaj rezin slanine po želji
Priprava:
V skledo ubijemo jajca. Če dodamo slanino, koščke prej v vroči ponvi popražimo,
da postane hrustljava, maščobo pa zavržemo. Če uporabimo isto ponev, jo pred nada-
ljevanjem ohladimo.
V ponev damo eno tretjino masla in jajca ter pri srednji temperaturi začnemo s peko.
Jajca mešamo iz zunanjega dela ponve proti sredini. Ko opazimo, da beljak postaja
zakrknjen, zmanjšamo temperaturo in dodamo drugo tretjino masla, nato povečamo
temperaturo in vsakih 20 sekund odstavimo s štedilnika, premešamo in pristavimo
nazaj. Dodamo še preostanek masla, sol in poper ter na rahlo premešamo, za 20 sekund
postavimo nazaj na štedilnik in nato postrežemo na vroč krožnik.