Pokličite me še danes:

+386 (0)51 369 451

Hrustljava cvetača s piščancem in jajčnimsirom

Sestavine za 2 osebi:
– 100 g cvetače
– 200 g piščančjega fileja
– 4 žlice polnomastne kisle smetane
– 4 rumenjaki
– 50 g polnomastnega nastrganega sira
– 100 g masla
– 1 žlička olivnega olja
– malo kokosove maščobe
– sol, malo kajenskega popra in sladke paprike, po želji malo kardamoma
– svež origano


Priprava:
Cvetačo očistimo, razdelimo na manjše cvetove in položimo v lonec. Dolijemo toliko
vode, da je cvetača pokrita. Kuhamo 5 minut pri srednji temperaturi.
Piščančji file mariniramo s soljo, kajenskim poprom, sladko papriko in olivnim
oljem. Po želji mu lahko dodamo tudi malo kardamoma. File popečemo v vroči ponvi,
namaščeni s kokosovo maščobo 3 minute na vsaki strani, nato ga damo na desko in
narežemo na trakove.
Pripravimo si t. i. jajčni sir: zmešamo kislo smetano, rumenjake in ščepec soli.
Kuhano cvetačo damo v ponev, dodamo na trakove narezan piščančji file in prelijemo
z jajčnim sirom. Pristavimo na štedilnik, pokrijemo s pokrovko in pečemo 5 minut,
nato obrnemo, potresemo z nastrganim sirom in pečemo še 3 minute. Pred serviranjem
dodamo na tanke rezine narezano maslo in potresemo z grobo sesekljanim svežim
origanom.
Jed lahko pripravimo tudi v manjšem pekaču ali kozici in jo spečemo v pečici. Pečemo
15 minut pri 180 °C, pred peko jedi ne pozabimo potresti s sirom.

Nasvet:
Jajčni sir uporabite za vezanje sestavin. Na ta način lahko pripravite skoraj vse
vrste zelenjave, posebej odlični so jajčevci in bučke. Priporočam, da zelenjavo
prej popečete, vmes dodate malo sira in prelijete z jajčnim sirom, po vrhu pa
naložite na rezine narezane šampinjone in potresete z malo origana. Vonj vas
bo navdušil, okus pa še

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Sledite mi