Pokličite me še danes:

+386 (0)51 369 451

Solata iz popečenih bučk in koromača

Sestavine za 2 osebi:

– 1 bučka
– 1 rdeča paprika
– pol koromača
– malo kokosove maščobe
– 250 g puranjih prsi
– 2 žlici olivnega olja
– strok česna
– sok pol limone
– sol, poper, kurkuma, sladka paprika


Priprava:
Bučko očistimo in narežemo na tanke kolobarje, če imamo majhne, mlade bučke, pa
na daljše rezine. Rdečo papriko in koromač narežemo na trakove.
Narezano bučko mariniramo s soljo, nekaj kapljicami limonovega soka in nekaj
kapljicami olivnega olja. V namaščeni ponvi jo popečemo na obeh straneh. Nato pope-
čemo še skupaj s papriko in koromačem ter na koncu dodamo na rezine narezan česen.
Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Nato dodamo preostanek olivnega olja in limonovega
soka ter premešamo. Puranje prsi začinimo s soljo, poprom, kurkumo in sladko papriko, jih popečemo in
postrežemo s pripravljeno mešanico zelenjave.


Nasvet:
To je zares odlična solata za poletne piknike, zmeraj naj bo ohlajena, da bo
prišla do izraza njena svežina. Lahko jo pripravite brez mesa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Sledite mi