Sestavine za 2 osebi:
– 100 g piščančjega fileja
– 50 g slanine
– 1 manjši korenček
– 1 rumena paprika
– 1 rdeča paprika
– 1 bučka
– 50 g kitajskega zelja
– 3 mlade čebule
– 100 g masla
– sol, poper, majaron
Priprava:
Korenček, papriko, bučko, kitajsko zelje in čebulo očistimo in narežemo na rezine
oziroma kolobarje. Narežemo tudi slanino in na malo večje koščke še piščančji file. V
vročo ponev damo najprej slanino, da se malo popeče. Nato dodamo korenček in papriko
ter podušimo 5 minut, šele nato vmešamo bučke in piščančji file. Ponovno podušimo
5 minut. Dodamo še kitajsko zelje skupaj z mlado čebulo in dušimo spet dobrih 5 minut.
Začinimo po okusu in tik pred postrežbo dodamo še maslo.
Nasvet:
Pri načrtovanju obrokov bodite vedno pozorni, kakšne barve boste imeli na
svojem krožniku, saj jemo tudi z očmi. Zmeraj jejte počasi, saj boste na ta
način pojedli manj.